VÄLKOMMEN TILL
 KENNEL FORS BRUNN
Saluki, Mops & Arabiskt fullblod
 

 

ARABSTOET MAF CELINDA

 

MAF Celinda med Cecilia Zetterlund spanar ut över Fors Brunns ängar för sista gången. Nu väntar avelsboxen på Stuteri Renstorp utanför Jönköping. Om du klickar på länken här nedan kan du se en film på Sissi och Celinda som togs i slutet av maj i år... http://www.youtube.com/watch?v=lSq5gBMDrHQ&feature=player_embedded

En spännande resa!
Vår spännande resa fick ett lyckligt slut. Vi nådde inte riktigt ända fram men nästan. Och jag säjer som Robban Broberg (min favoritartist), som skriver i en av sina underbara låter: Målet är ingenting - vägen är allt.
Två år med Celinda har lärt mej att en häst inte alltid är en häst - jag menar - en arab är en arab och inte alltid som det man förväntar sej av en vanlig häst.
Skämtåsido - detta fantastiska arabiska fullblod har tvingat mej att använda hela min samlade kunskap från ett mer än 40-årigt hästliv.
Det är varit spännande och inspirerande men tyvärr lite för jobbigt för min rygg som under vintern krånglat oavbrutet när jag ökat kraven på både mej och hästen.
Celinda är ett fantastiskt avelsto, det har två underbara fölungar visat. Hon var oinriden och högdräktig när hon kom till mej som femåring. Idag, drygt två år senare är hon klar för lätt A dressyr.
Vi fortsatte inte ända fram till Arab-SM - som var mitt mål när jag köpte Celinda - men resan har varit kul och lärorik.

Tack Sissi, Francis, Thomas och Kicki som hjälpt mej på vägen.

Celinda blir min sista ridhäst och jag kommer att minnas henne med värme.
Nu återgår hon till avelsboxen och jag önskar Malin på Stuteri Renstorp lycka till med henne både som ridhäst och avelssto.
(Örebro100611)
 


Mot nya mål 2010 
Ny sommar och nya mål för Celinda som gjort stora framsteg under vintern.Nu hoppas vi på start i Turbo Star International i Strängnäs i både ridklasser och på utställning.

Fin uppvisning i Kumla

Ett av mina stora mål i år var den internationella utställningen för araber i Kumla 6 juni. 
Tyvärr fick Celinda en lättare muskelskada under ett ridpass fyra veckor före utställningen men trots detta gjorde hon en jättefin uppvisning tillsammans med handlern Francis Roussel som gjort ett strålande jobb.

En tredjeplats i klassen ston 4-7 år blev resultatet och poäng 37,67 p i genomsnitt av de tre domarna. (se länken senaste nytt).

 


Februari 2009 och första riktiga vinterdagen. Härligt med ridhus.
 Celinda börjar acceptera att det är jobb och inte bara bus som gäller.  Idag, efter två månaders utbildning, är egentligen första dagen som jag tycker det känns riktigt ridbart. 
-Det är fortfarande skört men på rätt väg, säger Cecilia Zetterlund som är den som fått göra det tunga jobbet. Nu börjar Celinda lyssna på den som sitter på ryggen istället för att spänna sej. Jag tror det blir riktigt bra om hon bara får tid att bli stark. Den första mars flyttar Celinda hem till Örebro och Vittvångs gård. Spännande att se hur det ska gå.            
(
Bild Cecilia Zetterlund.)


Celinda på Fors Brunn februari 2009.

Nu börjar allvaret för Celinda

Nu börjar träningen på allvar för MAF Celinda. Hennes stoföl är sålt (se Casablancas egen länk) och i slutet av oktober flyttade Celinda till Fors Brunn där Cecilia Zetterlund ska hjälpa mej med utbildningen under några månader.

Och det behövs för det finns mycket turbo under huven på detta viljestarka sto. Det gäller att göra rätt från början. Hon tolererar ingen halvdan ridning. Och tantridning är inte att tänka på.

När hon är avrastad känns hon fantastisk fin att rida och målet är start i lätta klasser till sommaren. Jag älskar verkligen denna härliga häst.                             (november 2008)


MAF Celinda är ett sto med både god arabtyp och hög rid-
barhet. En härlig känsla att rida henne även om det fortfarande är lite vingligt.          (Bilden tagen på Österrasta 28 maj 2008).


En riktig lyckoträff!

Ibland har man verkligen tur - arabstoet MAF Celinda, som jag köpte före jul, har hittills infriat alla mina förväntningar.

Den 22 april nedkom hon med ett underbart stoföl, döpt till, Casablanca Dar-al-Baida, och som ridhäst ser hon ut att bli ett riktigt stjärnskott.
När hon kom till mig i december var hon sina fem år till trots fortfarande oinriden och sadeltämjdes innan fölningen. Nu är hon riden ett tiotal gånger och visar redan stor talang.

Celinda är född i Spanien hos Mårtenssons Arabian farm i Santa Maria. Hon importerades som treåring och blev då bl.a. klassvinnare vid arabutställningen i Kumla. 

Jag vill tacka Jeanette Björk på Björkehills Arabians som gav mig möjlighet att köpa detta fina sto med både typ och hög ridbarhet. (Läs mer om hennes hästar på: (www.bjorkehill.com

Celindas stoföl efter Björkehills egen hingst Perignon Al Amar, är till salu till utställnings- och ridintresserad köpare som vill satsa. (se Casablanca Dar-al-Baidas egen länk.)


Arabstoet MAF Celinda efter Elart (PL) u Celendine e Hejaz (GB).
Hon är född i Spanien och importerad till Sverige som
 treåring. 
Celinda
fölade 22 april med Perignon Al Amar FA 189/06. 
Säljare Bjorkehills Arabians. 
Foto: Janette Björk 2007MAF Celinda visades på arabutställningarna i Sverige som 
3-åring, 2005.  I Kumla var hon klassvinnare på 
guldpoängen 87,67, på anrika Blommeröd med hårdare internationell konkurrens var hon trea på 87,33 p. På Riks i Jönköping slutade hon på 85,33. Bild:Johanna Lagnevall. MAF Celinda fölade 2007 och 2008 med Bjorkehill Arabians 
egen hingst tyskimpoterade Perignon Al Amar ox.Solen fick Celinda på gott humör inför första riktiga ridpasset utomhus.Tur att Tomas inte är en tant för på bilden före
 denna lägger Celinda på en riktig brall.
Mars 2008.


Celinda och Thomas Hellberg den 8 maj -08, drygt fjorton 
dagar efter fölningen
.


Celinda och Casablanca på grönbete. Nu blir det semester 
fram till hösten. Sedan börjar dressyrutbildningen.
Bilden tagen den 12 juni 2008.
 

SENAST UPPDATERAD

131105


Originalverk av kände djur- tecknaren Staffan Ullström
på min stamtik Hisilome´s Frida Kahlo. Frida fick också pryda omslaget till postens hundfrimärksserie.


Mina hundar idag:


SE UCH Fors Brunn´s Kaki Persimon - nr 20 på listan 2012.
BIM på sin första utställning 2013.


Vår första tik, Hisilomes Frida Kahlo. Idag nio år och mor till
SE UCH Fors Brunn´s Kaki Persimon.


Kahlils Bahiy Badriya - tikplacerad
med reservcert vid sin första utställning, bara 10 mån gammal.
På bilden vann hon juniorklassen i
Östebybruk.
Tack Bosse och Bettan för att jag
fick köpa henne!


SE UCH Fors Brunn´s Kaki Persimon år 2009.

Ann-Christine Karlsson AndraTvärgatan3  702 31 ÖREBRO
Tel. 019-29 16 19    Mobil. 070-514 75 12
Mail: info@salukipug.se